Štěstí v managementu: #1 Učte se nové věci

Tento úvod píšu vlastně už podruhé. První verzi jsem začala větou: „Management a štěstí, jde to vůbec dohromady? Má se manažer zaobírat štěstím týmu?“ Načež jsem si uvědomila, že téma spokojenosti a štěstí v práci už do managementu stabilně patří. Spousta firem má své Happiness manažery, oslavují mezinárodní dny laskavosti nebo štěstí, dbá se na dobré skloubení pracovního a osobního života zaměstnanců. Na toto téma se koná mnoho konferencí, můžete si přečíst pěknou řádku knih a shlédnout hodiny videí. Téma zkrátka žije a z toho mám radost. 

Otázka, na kterou chci společně s vámi hledat odpověď, zní: „Jak uvedeme všechny návody a poučky o štěstí v práci do každodenního života?“ V tom vidím největší výzvu dnešních dnů. Z vlastní zkušenosti totiž dobře vím, jak je snadné nechat se pohltit osvědčenými stereotypy. Ačkoliv mám změny ráda a těším se na ně, začít u sebe je i pro mě někdy těžké a potřebuju nakopnout. 

V našem seriálu vám chci nabídnout praxí ověřené tipy, jak štěstí v managementu rozproudit a udržet. Hlavní inspirací mi je 10 Klíčů ke štěstí, jak je definovalo hnutí Action for Happiness a můžete se těšit i na příběhy z každodenní manažerské praxe. Vybrala jsem pro vás šest okruhů, se kterými budeme společně pracovat – učení se novému, všímavost, laskavost, směřování, přijetí a smysluplnost. 

Našim cílem je vás inspirovat a zároveň od vás zjistit, co se začne dít v týmu či firmě, která se začne starat o své štěstí každý den. 

Proč stojí za to učit se nové věci?

Vzpomínáte, kdy jste se naposledy naučili něco úplně nového a jaký jste u toho měli pocit? Já už sedm let tančím flamenco a mám vždy velkou radost, když se mi podaří zvládnout novou choreografii. Úspěch mi dodává pocit sebejistoty a důvěry v sebe sama, že se zvládnu nakonec naučit téměř cokoli, i když to zpočátku vypadá beznadějně. Stejně tak je to v managementu. V současné době jsme v rychle měnícím se světem přirozeně nuceni neustále vstřebávat nové informace, učíme se téměř každý den. Pokud se učíme vědomě, ovlivňuje nás to pozitivně v mnoha směrech. Jsme vystaveni novým myšlenkám a cítíme zaujetí a zvídavost. Učení se novému s sebou nese také pocit naplnění, a nabytí nových znalostí nám dodává onu sebejistotu.

Jak to udělat?

V Team Testu se snažíme dělat věci tak, jak jsme je doteď ještě nedělali a nevyzkoušeli. Společně objevujeme nové cesty spolupráce a tvoření. Náš kolega Víťa nás všechny zasvěcuje do tajů agilního způsobu práce a myšlení. My jsme si agilitu okořenili ještě tím, že zhruba polovina týmu pracuje vzdáleně. A jak nám učení jde? „Je to dobrodružství. Pronikáme do tajů online agilní nástěnky, učíme se pracovat s novými a novými technologickými vymoženostmi, které nám  umožňují “potkávat se na dálku”. Díky našemu kroku ven ze zajetých zvyků a postupů vidíme věci jinak, a to nám umožňuje nalézat řešení, která bychom dřív ani neviděli. Navíc zažít si takový pocit týmové sounáležitosti, který se v nás odehrává, když se „nám společně“ podaří zvládnout úkol a oslavně přesuneme lísteček z kolonky „In progress“ do „Done“, stojí za to!“ říká Jitka Havlová z Team Testu. 

Zkuste to taky! Učte se s týmem v příštích dvou týdnech něco nového

Naučte se v následujících dvou týdnech s vaším týmem jednu věc, kterou jste ještě nikdy nezkoušeli.  Tady je pár příkladů, ale může to být, cokoliv, co byste rádi a ještě jste nenašli odvahu:

  • vyzkoušejte novou technologii pro sdílení informací, mě se ve své době náramně osvědčilo začít používat One Note,
  • udělejte poradu “na stojáka”, prostě bez židlí, třeba někde na chodbě nebo s kávou venku na sluníčku,
  • jděte společně do školy vaření a naučte  se dělat sushi, 
  • nebo zkuste, jestli dokážete klepat kelímkem aspoň jako děti na ZŠ, třeba vám nakonec taky vznikne fantastický Cup Song (YouTube)

Jitka Ulmerová

Proměna managementu

Jestli jste se ještě nepřihlásili, tak Proměna managementu začíná hned teď... a je zcela zdarma

Stačí se přihlásit a v příštích 3 měsících vám pošleme:

  • myšlenky řečníků konference Management v Čechách 2020,  
  • cvičení, které jiným manažerům pomohly vystoupit z návyků, které už jim neslouží,  
  • cvičení pro rozvoj a vašeho pocitu štěstí v práci 
  • tipy na další inspirativní akce. 

A budeme rádi, když budete sdílet vaše vhledy, nápady a otázky.