Bod, okolo kterého jde pohnout naším světem

Ráda hýbu vlastním světem. Toužím potkávat nové zkušenosti. Jenže měnit se, překračovat známé horizonty jde přímo proti přirozenosti savce v nás, který chce jistotu a stabilitu. Savce, který nejvíce ze všeho chce jíst ve stejný čas a spát na stejném místě. Ovšem za touto potřebou jistoty je potřeba seberealizace, tvorby … a já ji často vnímám jako potřebu dobrodružství.

Jak na to? Kde najít stabilitu, abychom se z mnoha změn nezbláznili, abychom měli sílu na dobrodružství a mohli z něho mít radost? Vzorec dnešní společnosti odkazuje na to, abychom svou stabilitu hledali v bezpečném materiálním zajištění, v krocích, které jsou často spíš ústupem než růstem.  A které nám bohužel skutečnou stabilitu nikdy nedokáží dát.
 
Podělím se s vámi o jednu zkušenost. Učení a tedy možnost zažívat nové zkušenosti považuji za štěstí. Stabilitu jsem se naučila získávat tím, že s lidmi, na kterých mi záleží, sdílím to, co mě těší i tíží, co si myslím i čeho se bojím, tak otevřeně, jak to dokážu. Prakticky to vypadá tak, že s lidmi, se kterými chci něco rozvíjet (vytvářet nové věci) hodně mluvím. Platí to pro mého manžela, mé děti, mé kolegy v práci, mé kamarády. A to přesto, že nepatřím mezi lidi, co mají chuť a talent mluvit s kýmkoliv o čemkoliv. Sdílet své myšlenky a představy s lidmi v mém životě důležitými, jsem se musela dlouho učit.


TIP:

Podívejte se taky, jak to udělat, abyste mohli dál dělat svou práci a ispirovat druhé: Proč je důležité se zastavit a dívat se sama do sebe.


Není to snadné. Polovina všeho sdílení jsou totiž věci, které nevidíte stejně, které jsou nepříjemné říct.  A navíc si to žádá připravenost obou stran. Nelze sdílet, když druhá strana nechce. Ovšem za výsledky, pokud obě strany sdílet chtějí a učí se to, ručím. 
 
Pro letošní léto nám všem přeji možnost vytvořit si ve svých důležitých vztazích pevnou půdu pod nohama, ať máte energii a prostor pro jakékoliv dobrodružství. Možná tím prvním dobrodružstvím je, mluvit se svým partnerem o tom, o čem jste ještě nikdy neměli odvahu mluvit. Já jsem provedla pokus v roce 2012. A od té doby mě to nepřestalo bavit.

Radka

Tři intenzivní programy rozvoje leadershipu z dílny TT

Leadership a moje síla 
Začíná v červnu a končí v září. Prozkoumáte a pochopíte vlastní vnitřní strategie a ukotvíte své schopnosti být lídrem svého života i lídrem ve skupině lidí. >>> Číst víc

Mission Impossible
Začíná v březnu 2018 a končí v březnu 2019. Se zahraničními lektory. Hlavním cílem je rozbořit bariéry, které vás drží zpátky, rozšířit vaši intuitivní kapacitu a schopnost vidět potenciál v druhých a vydat se na svou skutečnou „Mission Impossible“. >>> Číst víc

Vý-LET do vnitřní svobody
V dubnu, cesta Vietnamem. Je pro ty, co jsou právě teď připraveni prozkoumat hranice, za které se zatím nevydali, a objevit, jak být ve svém vědomí svobodnější, a tak přinést sobě i druhým nové možnosti. >>> Číst víc