Co nám v roce 2018 udělalo radost a vám by mohlo taky

Rádi bychom vám udělali radost. A napado nás, že vám zkusíme napsat, co během roku udělalo radost nám. Při troše štěstí si mezi našimi tipy - od cvičení, přes filmy a seriály až po knížky - vyberete něco pro sebe. 

Pavlova radost

Letos mi největší radost udělalo vytváření návyků. Povedlo se mi skoro 4 měsíce cvičit každé ráno pozdrav slunci, více než dva měsíce nepít alkohol a jíst zdravě. S tím souviselo nepít kafe a nejíst lepek. Mé tělo díky tomu došlo výrazných změn a bylo mi celkově skvěle. Vážil jsem tak, jako před dvaceti lety :)

K návyku cvičení se chci vrátit. Plán je cvičit pětkrát týdně ráno - začínám hned v těchto svátečních týdnech. Přidáte se?

Radost mi udělalo Městské divadlo v Mladé Boleslavi. Snáz se přes svátky dostanete k jednomu z filmů, které mě letos také bavily:

"Ne-obyčejný kluk" je skvělý film, kde se hrdinou stane někdo, od koho by to okolí rozhodně nečekalo. Podívejte se na hodnocení na ČSFD.

Radčina radost

Miluju knížku "Obléknu si půlnoc" od Terryho Prachetta. Miluju jí tak, že jsem všechny své exempláře dala darem .... Přinese vám vtip, filosofickou hloubku, odvahu dělat věci jinak a pochopíte, jak důležité jsou pro holky šaty!!

Celá moje rodina letos podlehla kouzlu seriálu "Sense8". Jaké by to bylo cítit všechno, co dalších 7 lidí? A žít tak, jak toužíme, ne tak jak to známe? Najdete ho originálně na Netflixu.

A abychom mohli tvořit nový úžasný svět, je třeba vyrovnat, uctít a uzavřít ten "starý". Už před 7 lety k tomu měli odvahu tihle muži ve videu Dear woman (odkaz vede na Youtube).

A přidávám náš díl Od žen pro muže (odkaz vede na Youtube, CZ)

Petrova radost

Letos jsem se bavil u seriálu "Lucifer" (Netflix). Jako detektivka chvilkami skoro průměrné. Jako obraz rodinných vztahů (křivd, tužeb a všemožných konstelací) poněkud povýšený účinkováním nebeských bytostí v našem světě ovšem báječné. A zabte mě - britský Lucifer sice dělá celé tři série stejné fóry - ale já mu to nepřestávám baštit.

Z knížek mi velkou radost udělalo "Objevte své proč - jak najít smyls pro sebe i svůj tým". V knížce je praktický návod, jak vést rozhovor s vašimi přáteli tak, abyste objevili své Proč. V létě jsem ho na společném táboření dal svým přátelům. Možná během těch 14 dnů na louce všichni neobjevili hned smysl života. Ale říkali, že je postup vedl k příjemným a hlubším hovorům než obvykle. Třeba se to přes svátky povede i vám.  

Přejeme vám lásku, dobré návyky a smysl ve všem, co se chystáte dělat

Pavel, Radka a Petr